Florence is een van Europa’s topbestemmingen. Het blijft echter een stad met veel toeristen waardoor het soms een uitdaging is je met je kinderen te vermaken. Toch is er ook voor de kleinsten genoeg te zien en te beleven. Hierbij 12 superleuke dingen om met kinderen te doen in Florence.

Voordat jullie op op pad gaan is het leuk om je kinderen wat over Florence te vertellen. Hiervoor heb ik een speciaal boekje beschikbaar dat je online kunt aanvragen.

1. De draaimolen op Piazza della Repubblica

Op het Piazza della Repubblica bevindt zich het oude middenpunt (letterlijk) van de stad. Vlak daarnaast staat een prachtige oude draaimolen. ‘s Avonds mooi verlicht en voor de kinderen een superleuke ‘break’ als je met elkaar door de stad slentert.

Een ritje kost een euro en ook papa’s en mama’s mogen (tegen betaling) mee op een paard of in een wagentje.

2. Bezoek de Duomo

Met kinderen die al wat groter zijn is een bezoek aan de Duomo geweldig. Zeker als je ook een kaartje voor het beklimmen van de koepel kunt bemachtigen. Om het bezoek nog leuker te maken heb ik een korte foto-speurtocht op het plein gemaakt. Zo kun je samen op zoek naar de mooiste details!

De foto-speurtocht aanvragen doe je hier.

3. Ga zwemmen met de kids

Op hete zomerdagen is een verfrissende duik nooit weg. Florence heeft verschillende openbare zwembaden waarvan degene het dichts bij het centrum ‘le Pavoniere’ is.

Vergeet niet om een ID-bewijs en een badmuts mee te nemen als je besluit een duik te gaan nemen. Badmutsen zijn eventueel ook aan de deur te koop. Deze zijn vaak verplicht in openbare zwembaden.

4. Op zoek naar “il porcellino”

In Florence is een bronzen standbeeld van een wild zwijn te vinden. Doe een speurtocht en vindt dit varkentje met een wel heel bijzondere neus! Vergeet niet een muntje in zijn snuit te leggen en deze aan te raken. Het verhaal gaat dat als je dat doet, je ooit terug zult keren naar Florence.

5. Kindvriendelijke tours Palazzo Vecchio

Het Palazzo Vecchio biedt verschillende leuke, interactieve tours aan voor jong en oud, voorzien van verkleedpartijen, poppen, acteurs en beeldende verhalen. Een leuke manier om je kinderen kennis te laten maken met de geschiedenis van de stad.

De tours worden alleen op reservering aangeboden. Reserveren kan via: musefirenze.it.

6. Gelato eten: probeer alle smaken!

IJs is religie in Italië. Het heet dan ook geen ijs, maar ‘gelato’. Voor elke dag is er wel een nieuwe smaak!

Ik heb de leukste en beste plekken van Florence voor je op een rijtje gezet. Goed om te weten met kids is dat het traditionele, huisgemaakte ijs in Italië (zeker bij mijn favoriete plekken!) vrijwel altijd gemaakt is van natuurlijke ingrediënten, zonder toegevoegde kleur- geur- en smaakstoffen. Bovendien bevat ‘gelato’ minder suiker en minder vet dan we van ons ijs gewend zijn. In het geval van allergieën is het natuurlijk altijd verstandig even informatie aan de verkopers te vragen!

Mijn favorieten vind je hier.

7. Stibbert Museum

Als er een museum is in Florence dat tot de verbeelding van kinderen spreekt, dan is het wel het Stibbert Museum. Harnassen, zwaarden en ridders. De geschiedenis van militair Florence wordt er uitgebreid verteld.

Momenteel is het museum beperkt open, dus kijk voor de meest actuele openingstijden en andere informatie zeker even op hun website.

8. Pizza of pasta maken

In plaats van door de stad slenteren, is iets actiefs doen natuurlijk altijd goed! Laat je kinderen kennismaken met de Italiaanse keuken door ze zelf pizza of pasta te laten maken. In Florence zijn allerlei kookscholen en een kookworkshop is dan ook zo geregeld.

Op zoek naar een leuke plek? Neem dan even contact met me op!

9. Stadswandeling voor kinderen

In Florence is eindeloos veel te zien en te doen. Speciaal voor kinderen heb ik een stadswandeling ontwikkeld die leuk is voor groot en klein, die je wat van de stad laat zien, niet te lang duurt en met natuurlijk stops voor iets lekkers onderweg.

Je kunt een stadswandeling makkelijk online bestellen!

10. Palazzo Davanzati

Musea bezoeken is voor velen een must als ze in Florence zijn. Met kinderen is het echter niet altijd ideaal. Groot, druk en overweldigend… Wil je toch naar een mooi en behapbaar museum? Dan is Palazzo Davanzati een superfijne plek.

Een oud stadspaleis waar je rustig doorheen kunt wandelen. Niet te groot, prachtige muurschilderingen en genoeg ruimte om je verbeelding de vrije loop te laten. Tickets kun je makkelijk online bestellen via deze link: Palazzo Davanzati

11. Picknick in de Boboli tuinen

In Santo Spirito zitten diverse bakkers, groenteboeren en andere winkeltjes om jezelf te voorzien van een volledige picknick. Ga inkopen doen, neem een kleedje mee en strijk neer in de Boboli tuinen.

Terwijl jullie een klein glaasje wijn drinken, kunnen de kinderen rustig rondrennen en genieten van het uitzicht. Zorg uiteraard wel dat je alles weer netjes achterlaat als je weggaat!

12. Bezoek de Mercato Centrale

Last, but not least: ga naar de Mercato Centrale!

Hier vind je op de benedenverdieping allerlei toonbanken en winkeltjes met lekkernijen en souvenirs. Er is overal wel wat te zien. Op de bovenverdieping zijn er allerlei kleine restaurantjes te vinden waar je uit heel Italië wel wat te eten kunt vinden.

Ga voor een verse cannoli (gefrituurd deeg met een zoete crème van ricotta erin), een pizza of een ‘fritto misto’.

Florence: een topbestemming met kinderen!

Als je Florence met (jonge) kinderen bezoekt dan is er eigenlijk altijd wel wat te doen! Een diverse topbestemming met activiteiten als koken, musea bezoeken of lekker in de draaimolen.

Denk er wel aan dat het zeker in de zomer heel erg warm kan worden en dan de straten en stoepen vaak smal zijn. Kom op tijd, of juist aan het einde van de dag, neem genoeg water mee of koop dat onderweg en realiseer je dat je niet middenin het centrum kunt parkeren. Als je een beetje plant van tevoren hebben jij en je gezin een heerlijke tijd!

Wil je meer reistips over Florence?

Kijk even op deze pagina of waar je naar op zoek bent er tussen staat. Zo niet, dan kun je altijd nog even de Veelgestelde Vragen bekijken. Mocht je er nog steeds niet uitkomen, neem dan vooral even contact met me op!

Hou ook mijn social media in de gaten:  Facebook, Pinterest en Instagram

Related Post

Beste ijs in Florence:...

Beste ijs in Florence: Ambachtelijke gelato voor iedereen Wanneer je Italië zegt, denk...

De 5 leukste musea in

De 5 leukste musea die je in Florence zou moeten bezoeken In Florence wemelt het van de...

2020: Beste plekken om te...

Beste plekken om te eten in Florence 2020 Elk jaar update ik de lijst van mijn favoriete...

Pasen in Florence: Een...

Pasen in Florence: Een bijzondere ‘Kruisweg’ Net als andere feestdagen is ook...

Leave a Comments