Cursus Italiaans

Italiaans leren in Florence!

Italiaans leren in Florence; hoe, wat en waar?

Florence is de bakermat van het ‘standaard’ Italiaans. Het Italiaans dat in Toscane en Florence wordt gesproken, wordt gezien als de meest “beschaafde” versie van de taal. Een soort Algemeen Beschaafd Italiaans dus. Niet voor niets dat bijvoorbeeld journalisten van de nationale Italiaanse TV (de RAI) al sinds mensenheugenis hier hun taalvaardigheid bij komen schaven. 

In een stad waar de taal zo belangrijk is. Waar de grote schrijver en poëet Dante vandaan kwam en waar men nog meer dan elders trots is op de taal, kun je je voorstellen dat ook aan het onderwijzen van de taal veel waarde wordt gehecht. Er is dan ook een keur aan talenscholen waar je terecht kan. De meeste heel goed, sommigen wat minder. Maar hoe kies je nou een school die bij jou en jouw wenen past?

Italiaans leren via Mijn Florence

Het eerste jaar dat ik hier woonde ben ik min of meer fulltime met de taak bezig geweest. Daardoor heb ik de wereld van de talenscholen aardig leren kennen en heb ik geleerd wat ik prettig en niet prettig vind.

Met Mijn Florence heb ik gekozen voor samenwerking met een kleinschalige school in het centrum van de stad. De school bevindt zich in een mooi oude Palazzo, met honderden jaren geschiedenis. De school is van een jonge, maar enorm ervaren docente die ook goed Engels spreekt. Ze heeft een enorme passie voor de taal en cultuur en dat zie je terug in haar lessen.

Je werkt niet met een standaard methode, maar lessen worden op maat gemaakt. Zo weet je altijd zeker dat wat jij aan het doen en leren bent het beste bij jou past. Naast standaard lessen verzorgen we ook taalwandelingen waarbij je je nieuw opgedane kennis in de praktijk kunt brengen.

Taalworkshops

Naast cursussen en losse lessen verzorgen we ook korte taalworkshops van een of twee dagdelen waarbij je leert over de geschiedenis van de taal en hoe dat samenhangt met de cultuur. Bovendien leren we je een handige basis vocabulaire en een aantal standaardzinnen waarmee je direct een beetje kunt gaan praten.

Ben je al wat verder gevorderd? Dan maken we graag een programma op maat voor je!

Italiaans leren in Florence?

Vul het formulier in voor meer informatie en het aanvragen van je cursus!