Stadswandelingen in Florence

Zelf door de stad met de route op je telefoon

Stadswandeling op je eigen tempo

Wil je Florence op je eigen tempo verkennen, maar wel begrijpen waar je naar kijkt en wandelend de leukste plekken en mooiste verhalen ontdekken? Dan is een downloadbare stadswandeling ideaal! Ik heb verschillende wandelingen samengesteld waarmee je op je gemak de stad kunt ontdekken. Hieronder kun je de wandelingen direct bestellen. Na betaling krijg je een PDF document met informatie over de route en een link naar de route op Google Maps, zodat je deze makkelijk op je telefoon kunt volgen. In het geval van de kinderwandeling krijg je een PDF met een speurtocht, eveneens vergezeld van een link naar de route.

De kleine lettertjes: Door een aankoop te doen via de webshop, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden. Wil je daar meer over lezen? Klik dan hier.

florence van boven

Florence in vogelvlucht

4,99

Een wandeling door het historisch centrum. Bewonder de Renaissance bouwkunst, leer over de roemruchte familie De’ Medici en ontdek de kunst van een aantal van ‘s werelds bekendste kunstenaars. Van de Duomo, via de Orsanmichele, naar het Piazza della Signoria en over de Ponte Vecchio. Alle hoogtepunten van de stad komen voorbij tijdens deze wandeling.

Duur: Ongeveer 1,5 uur

Bestel nu

boboli rondleiding

Struinen door Boboli

4,99

Ga de beroemde Boboli tuin ontdekken! In 1,5 uur loop je heuveltje op heuveltje af (goed voor de stappenteller!) langs de mooiste plekjes in de tuin. Het groene hart van Florence, met een prachtig uitzicht over de stad en vol met eindeloos veel verhalen. Even ontsnappen aan je de drukte van de stad en de vogeltjes horen fluiten!

Duur: Ongeveer 1,5 uur

Bestel nu

santo spirito rondleiding

Ontdek Oltrarno

4,99

Loop met deze wandeling door Santo Spirito, aan de ‘andere kant’ van de rivier. Waar nog Florentijnen wonen, ambachtsmensen hun werk doen en waar je struikelt over de mooie pleintjes, straatjes en verhalen. Je ziet waar grootheden als Leonardo en Michelangelo hun kennis opdeden en waar de minnaressen van de Medici woonden. Ontdek deze levendige buurt!

Duur: Ongeveer 1,5 uur

Bestel nu

draaimolen kinderen florence

Kinderwandeling

4,99

Een stad bezoeken met kinderen is heel leuk en Florence leent zich daar uitstekend voor! Deze speurtocht heb ik al meer dan eens met gezinnen gelopen en omdat er onderweg genoeg te doen en te zien is, is het voor iedereen leuk. Er zijn 10 vragen voor tijdens de wandeling en al speurend loop je langs de hoogtepunten van de oude stad. Vergeet het ijsje niet…!

Duur: Ongeveer 1,5 uur

Bestel nu