Over Mij

Hoe mijn droom tot leven kwam!

Esther Santo Spirito Florence

Van Personal-Assistant naar Florence zonder plan

Ongeveer 15 jaar geleden was ik voor het eerst in Florence. Niet voor Florence, maar om een talencursus te volgen. Italië was mijn grote liefde en ik wilde ook druk gebarend een gesprek kunnen voeren. Wist ik veel dat je in vier weken geen taal leert… Van enige overschatting van mijn eigen kunnen was inderdaad wel sprake MAAR waar ook sprake van was, was een enorme en allesoverheersende verliefdheid die sinds die dag nog geen seconde minder is geworden. Nog sterker, hoe meer ik over haar leer, hoe meer ik van haar ga houden. Florence, Firenze. Het was geen Italiaan op een vespa met gladde praatjes die mijn hart veroverde, het was deze prachtige stad. Wat mij betreft de mooiste stad op aarde. Met haar rode daken, zachtgele gebouwen, hobbelige straatjes, eindeloze hoeveelheid kerken. Deze stad die zo vaak overstroomde, waar zoveel moois is gemaakt én gemaakt wordt. De stad waar de wortels van de Italiaanse taal liggen, de basis van ons bancaire systeem en ook ons politieke systeem liggen. Deze oase van schoonheid, net zo groot als Utrecht, die eens een van de belangrijkste steden in Europa was.

Nog altijd kan ik me verliezen in haar schoonheid. Staar ik verliefd naar de Duomo als ik er op mijn fietsje langs kom en mistte ik haar intens tijdens de vreselijke lockdown maanden als gevolg van de corona pandemie, waardoor we allemaal thuis zaten.

Maar hoe is het mogelijk dat iemand met een baan, een huis, een leven vol lieve mensen, alles opgeeft om min of meer met lege handen (en een kat…) naar deze plek te verhuizen? Dat leg ik je uit!

Ik vertrok

Zoals gezegd duurt mijn “love-affair” met Florence al langer dan de drie jaar dat ik er nu woon. Maar drie jaar geleden deed zich door een samenloop van omstandigheden de gelegenheid voor om te vertrekken. Ik had een tijdelijke klus die ik aan het afronden was, ik had gespaard en ik had iemand gevonden die mijn huis voor een paar maanden wou huren. Verder had ik niet zoveel bedacht, behalve dat ik deze keer in die drie maanden (wederom een vrij optimistische inschatting van mijn eigen intelligentie) wél de taal zou leren en daarna wel verder zou zien.

Dus vertrok ik met de kat in het bakkie (de fysieke kat dan, de figuurlijke, nou ja… daarover later meer) naar Florence. De nationale luchtvaartmaatschappij bracht ons keurig (en luidkeels mauwend) naar het vliegveld van Florence, waar het avontuur begon. Eerlijk is eerlijk, toen het dat eerste weekend stroomde van de regen en ik alleen in mijn tijdelijke huisje zat (een oude winkel, zonder deugdelijke verwarming, maar gelukkig met heel veel dekentjes) is er echt wel een momentje geweest waarop ik twijfelde. Maar eenmaal een beetje geïnstalleerd in mijn nieuwe huis en op mijn talenschool maakte onzekerheid snel plaats voor een grenzeloos enthousiasme. Ik wist nog steeds niet wat ik precies ging doen, maar ik was er!

Eigenlijk zijn de afgelopen jaren voorbij gevlogen. Ik leerde de taal weliswaar niet in drie maanden, maar wel vrij rap. Ik maakte vrienden, verhuisde, kocht een huis, werd verliefd, ging meer dan eens ook weer mijn eigen weg, op m’n tandvlees ging ik door de lockdown, ik adopteerde een hond en gedurende dit alles kreeg het idee voor Mijn Florence langzaam vorm.

Vodka Esther Uffizi

Mijn Florence

Mijn Florence werd geboren als Details of Florence, de Engelstalige variant van deze website en mijn bedrijf. Daarmee deed ik al links en rechts wat klussen. Het begon met het idee om details van de stad, die je anders niet zou zien, te delen met een groter publiek. Dat werd reisadvies en uiteindelijk besloot ik, na een liefdevol duwtje van fijne vrienden als Ontdek Napels en Ciao Tutti dat het tijd was voor een Nederlandstalige versie waarmee ik jullie van de allerleukste Florence-tips kan voorzien, en je kan helpen met het organiseren van je perfecte stedentrip naar deze prachtige, fantastische hoofdstad van de Renaissance. Want Florence is nog zoveel meer dan alleen de Duomo en de Ponte Vecchio. De straatjes, pleinen, markten, boetiekjes en de eindeloze hoeveelheid restaurants en bars maken het de perfecte plek om een paar dagen te genieten. Ik deel met heel veel liefde en enthousiasme mijn passie voor de stad en help je graag op weg!

Waarom kies je voor Mijn Florence?

Waarom ik je als de beste kan helpen!

10+ jaar ervaring als Personal-Assistant

Werkervaring in allerlei omgevingen en met allerlei mensen. Ik kan met iedereen, dus ook met jou! 😉

Spreek vloeiend Italiaans

Doordat ik de taal goed spreek (en een hond heb die Vodka heet…) heb ik veel contacten kunnen leggen. Ik kén de mensen waarmee ik werk.

Heel veel reiservaring

Zelf heel veel gereisd en daardoor weet ik wat leuk is, wat werkt en hoe je dat het beste kunt regelen. Voor elke situatie is er een oplossing!

Informeel en geen gedoe

Qua karakter ben ik nogal no-nonsense. Ik hou niet van gedoe en spelletjes; what you see is what you get! En zo werk ik ook graag samen. Geen verrassingen!